Мајкрософт: Цензура на САД врз руските медиуми не успеа

И покрај тоа што Силиконската долина направи напори да ги потисне руските медиуми како РТ и Спутник, тие сè уште

Read more

Со двајца македонски дипломати во Русија Владата протерува руски дипломати

Изминатата седмица од Руската амбасада во Скопје со симболичен дипломатски гест беше одбележано раѓањето на македонскиот револуционер Јане Сандански. Меѓувремено,

Read more

Руската амбасада под опсада од Хрвати поради вакцината Спутник V

Илјадници хрватски граѓани деновиве ја контактираа руската амбасада во Загреб во потрага по руска вакцина против коронавирус. Сепак, хрватските власти

Read more

„Спутник В’’ е ефикасен во 92 % дури и кај луѓето над 60 години – објави списанието „Лансет’’

Клиничките испитувања биле спроведени на над 20 000 учесници, од кои 2.144 беа постари граѓани. Научното списание „Лансет“ објави прелиминарна

Read more