Левица: Додека Словенија ги зголемува даноците на банките – во Македонија растат нивните профити

Банките остварија над 250 милиони евра добивка во 2023 година и ги зголемија своите профити за 50 отсто, споредено со

Read more

Во Словенија ги зголемуваат даноците на банките, а во Македонија им растат профитите

Банките остварија над 250 милиони евра добивка во 2023 година и ги зголемија своите профити за 50 отсто, споредено со

Read more

Забрана за македонскиот автомобилистички тим во Сер бидејќи немало Северна

После барањето на Грција за промена на името на ФФМ, кое содржи Македонија, повторно Грција врши притисок за употреба на

Read more

Велико-српскиот хегемонизам: За сите мајка, за Србите маќеа

Пишува: Мухарем Баздуљ – српски писател, преведувач и новинар. Тој е еден од најдобрите и најпознатите млади писатели во поранешна

Read more

Последната битка во Европа

15 мај 1945 – На денешен ден, пред 72 години, завршила битката на Полјана (Словенија, Југославија). Официјално тоа е последната

Read more