Захарова: Украинските нацистички вандали демолираа девет советски споменици во еден ден

На брифингот на официјалниот претставник на Министерството за надворешни работи на Русиjа Мариjа Захарова за актуелни надворешнополитички прашања одржан пред

Read more

Јотова: Хероите од Илинденското востание му припаѓаат на бугарскиот народ

Од утробата на планината Странџа и денес го слушаме повикот за слобода и единство на нашите браќа до ослободените планини

Read more

Естонија ги руши спомениците од Советскиот Сојуз, ова го правеше и Украина пред неколку години

Овој тренд на рушење на културното и историско наследство од Советскиот Сојуз, под влијание на Западот, започна во многу земји

Read more

Црвена Младина: Историските факти не можат да поттикнуваат омраза и дискриминација!

„Како и многу пати досега, така и овој пат, владата предводена од СДСМ повторно носи избрзани реформи без доверба од

Read more

Генерал Апостолски: Без безмилосно уништување на великобугарскиот шовинизам, не може да се создаде препородена нова Бугарија!

Бугарскиот шовинизам, на кои сме сведоци последните неколку години, извира уште од пред Втората Светска војна. Можеби вешто прикриен, но

Read more

Кица Левица и гобленот на ревизионизмот

Младите Германци во 1968 експлодираа по дваесет години виктимизација, затоа што сфатија дека по победата над фашизмот, по милионите жртви

Read more