Европската комисија потврди: Рамковниот балансер не ги исполнува целите

Реакција на Политичката партија Левица Европската комисија го објави нацрт-извештајот од скрининг процесот за првиот кластер од поглавјата на Унијата,

Read more

Владата ќе дозволи на државно да се вработува дијаспора за да бидат 29,52 отсто Албанци, од балансерот ќе се вадат само непопишаните

Во државните институции и министерствата почнаа подготовките за усогласување на вработувањата по етничка линија откако министерот за информатичко општество и

Read more

Левица поднесе иницијатива за инспекциски надзор за рамковниот балансер

Реакција на Политичката Партија Левица Левица поднесе иницијатива за вонреден инспекциски надзор против Министерството за информатичко општество и администрација, кое

Read more

Нелегалниот попис создаде дополнителни проблеми при државните вработувања

Реакција на политичката партија Левица Министерството за информатичко општество и администрација ја презентираше новата верзија на веб алатката,преку која електронски

Read more

Левица: Рамковните вработувања – параван за наградување на партиските послушници

Реакција на Левица – Град Скопје Деновиве, јавноста ја брануваат отпуштањата на рамковните вработени во Јавното претпријатије на Град Скопје,

Read more

Пописот е резултат на манипулација со бројките и унаказената методологијата

Став на Круме Богевски, Советник од Левица во Општина Кавадарци за ртк.мк „По мојата реакција на срамната методологија со која

Read more

Левица: Вработување на медицински лица мора да биде согласно стручноста, а не според желбите на директорите

Наместо Комисијата да избира најсоодветен кандидат, согласно освоените бодови од успех и стручен испит, се остава на директорот да одлучува

Read more

Левица: Наместо етничка, социјална позитивна дискриминација

Министерот за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби, деновиве во јавноста иницира вработување во државни институции на 1300

Read more