Левица: Наместо земјоделците и граѓаните министерството за земјоделие ги штити трговците

Реакција на Политичката партија Левица Наместо да го забранат извозот на јачмен и да го заштитат македонското сточарство, а со

Read more

Производството на пченица секоја наредна година е помало од претходната

Во последните години се почесто можеме да забележиме дека на македонскиот пазар се увезуваат поголем број на продукти од странство.

Read more

Колку треба да вложат, а колку ќе заработат земјоделците од еден хектар пченица

Фејсбук Статус на Иванче Ристевски – Модератор на Левица во Општина Могила. Пример за 1 хектар пченица. Расходи:Обработка на почвата

Read more