Левица: Власта се обидува да го задуши штрајкот во воспитно-образовните установи

Реакција на Политичката партија Левица. Левица во целост ја поддржува борбата на просветните работници за достоинствено вреднување на нивниот труд,

Read more

Левица: Битиќи со закани ќе го „решава“ драстичниот пад на животниот стандард на наставниците

Реакција на Левица – Сектор образование. По сè погласните најави за генерален штрајк на сите воспитно-образовни установи, чии вработени се

Read more

Не „што“, туку „како“

На денот на словенските просветители уште еднаш ја имавме можноста „интелектуалната“ фела на Македонија да ни објасни зошто е важно

Read more

Идеологијата, дискурсот и просветителството

Ставовите изразени во оваа колумна не нужно се совпаѓаат со ставовите на редакцијата. Времето во кое денес живееме е честопати нарекувано

Read more