Промоција на „Книжевни крстопати“ од Звонко Танески во Градската библиотека во Скопје

Денес (27 ноември) во 12 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје ќе биде промовирана студијата „Книжевни крстопати“ од

Read more

Промоција на книгата „Траума и театар: Горан Стефановски“ од Мишел Павловски во КИЦ

На 29 ноември (среда) ,со почеток од 10 часот во Културно информативниот центар – Скопје , Салон Империјал 2 ќе

Read more

Промоција на книгата „Под остар агол“ од Виктор Танасковски во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

Утре (вторник, 21 ноември) со почеток од 19 часот во помен-собата „Т’га за југ“ на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе

Read more

Промоција на „Бигор шарпланинецот“ од Ферид Мухиќ во Културно информативен центар – Скопје

На 15 ноември (среда), во Културно-информативниот центар, со почеток од 19:19, часот ќе се одржи промоција на новата книга од

Read more

Промоција на „Книжевна мапа на Скопје“ денес во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Во чест на 13 Ноември – Денот на ослободување на Скопје, како и во рамките на одбележувањето на својот 78.

Read more

Објавена книгата „Заштита на историскиот град Пекинг: клучни термини“

„Македоника литера“ деновиве ја публикуваше книгата „Заштита на историскиот град Пекинг: клучни термини“, во превод од англиски на македонски јазик

Read more

Промоција на книгата „Транскултурни разногласија: Избрани критики и есеи“ од Анастасија Ѓурчинова во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“

Денес (25 октомври) ,со почеток во 12 часот, во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен соба ‘Т’га за југ’, ќе

Read more

Разговор со Баковска и Димоски, автори на книгата „Во главата пишувам расказ“ во Градската библиотека во Скопје

Утре 10 октомври со почеток од 19 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен-соба „Т’га за југ“ ќе се

Read more

Промоција на книгата „Мед и младост“ од Гордана Михаилова Бошнакоска во КИЦ

Во среда (4ти октомври),со почеток од 19 часот во Културно информативен центар – Скопје-Салон Империјал 1 ќе се одржи промоција

Read more

Промоција на книгата „Црвена месечина“ во Културно Информативниот центар – Скопје

Во сабота, 30 септември со почеток од 19:30 часот, во Културно Информативен центар – Скопје, Салон Империјал 1, ќе биде

Read more