Што предвидува Левица во својата програма за младите?

Формирање на повеќенаменски младински културни центри (МКЦ) на територијата на цела Република – за социјализација, концерти, изложби, проекции, промоции, едукативни

Read more

Димески од Сараќино – Левица со поддршка за земјоделието

Игор Димески, Носителот на ИЕ6, денес зборуваше на две теми од програмата на Левица пред жителите на тетовско Сараќино. Димески

Read more

Мојсоска: За разлика од останатите партии, Левица има најекстензивна работничка програма

За разлика од останатите партии -каде во највисоките кругови доминираат милионери и претставници на капиталот – #Левица има најекстензивна работничка

Read more

(Видео) Обраќање на претседателот на Левица, Димитар Апасиев пред клучните Парламентарни избори 2024

Проф. Димитар Апасиев на политичките опоненти им порача дека нивното време е минато. Тој им вети на Македонците дека повеќе

Read more

Левица пред КСС ја претстави својата трудова програма

Денес, на 1-ви мај, на денот на трудот – празникот на организираниот труд, #Левица ја претстави својата програма пред Конфедерацијата

Read more

Левица со антикорупциска платформа ќе се бори против неказнивоста на функционерите

Носителот на листа од Левица – Јована Мојсоска ја презентираше предизборната програма меѓу жителите во Ресен. Левица, како партија на нова генерација

Read more

(Видео) Игор Димесеки ветува модерни болници и укинување на двојазичните униформи

Игор Димески (Носител во ИЕ6) со мерки од изборната програма за Парламентарни избори 2024. „Модерни клинички болници во сите плански

Read more

(ВИДЕО) Апасиев ги претстави мерките од изборната програма

Димитар Апасиев (Носител во ИЕ1) со мерки од изборната програма за Парламентарни избори 2024. „Десеткратно зголемување на буџетот за образование

Read more

Левица: Нашата програма предвидува укинување на Преспанскиот, Рамковниот и Договорот за добрососедство

Ви најавуваме дел од нашата уникатна програма со над 1.000 мерки. Радикалните мерки претставуваат длабински зафат за интервенција во сите

Read more

(ВИДЕО) Мојсоска: Програмата на Левица е радикална, бидејќи условите во кои живееме се радикални

Генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска, која воедно е и носител на пратеничката листа во ИЕ5 на парламентаните избори, од

Read more