Достоинствен живот е сето она што властите 30 години го сервираат како луксуз

Фејсбук статус на Антигона Браздова Не ви смета криминал Не ви смета корупција во секоја сфера Не ви смета клиентелизам

Read more

Денеска генерален штрајк и во Македонска Пошта за повисоки плати

Генерален штрајк на вработените во Македонска Пошта со барање за линеарно покачување на нето платите во износ од 3 000

Read more

Доцнат платите на ангажираните на определено време во музеите

Доцнат платите од ноемри наваму на ангажирани со договор на определно време во повеќе музејски установи, реагира Синдикатот за култура.

Read more

Работниците од Охис наместо живот-добија извршители

Секој вторник и петок, веќе 16 месеци по ред, поранешните работници на фабриката „Охис“ протестираат пред државните институции. Нема исплати

Read more

Намалени плати во Прилепска пиварница?

До редакцијата на Антропол пристигна пријава од извор кој сака да остане анонимен за намалување на платите на работниците изминатиот

Read more

Конфедерација на слободни синдикати со нов протест во сабота

Соопштение на Конфедерација на слободни синдикати на Македонија. „Гранските синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС, неколку

Read more

Министре, задржете си ги тие 5% за патни трошоци!

Отворено писмо до Министерот за финансии и Владата на Република Македонија Почитуван господине Mинистер, Повод за моето обраќање е Вашата

Read more