Орбан: Унгарија е единствениот здрав глас на разумот во Европа

Унгарскиот премиер Виктор Орбан оцени дека американската администрација во Брисел си ги застапувала сопствените интереси, поради што е ослабена моќта

Read more

Унгарија нема да испраќа оружје во Украина и нема да воведе санкции против Русија

Унгарија усвои декрет со кој се забранува испорака на оружје за Украина од територијата на нејзината земја. „На седницата на

Read more