Мојсоска: Бојаровски – квази новинар кој зема плата од буџетот на Македонија

Пишува Јована Мојсоска – член на Презедиумот на политичката партија Левица Обожавам кога квази новинарски борци за демократија вака се

Read more

Плусинфо: 5.200 евра „фрлени“ на екскурзијата на новинарите, Владата одговори колку од народните пари потрошила на новинарската свита во Софија

На превоз и на сместување на 34 новинари, сниматели и на фоторепортери во Софија, Бугарија, Владата на Република Македонија потрошила

Read more

Рашковски пука во празно: Стратешките тужби за замолчување на јавноста се најомразени во Стразбур

Текстот е преземен од ResPublica. Оригиналниот текст можете да го прочитате тука. Едно современо демократско општество се разликува од тоталитарното

Read more

Левица: СДСМ и ДУИ да одговорат кој е партискиот службеник што ги нападна новинарите од ТВ21

„Скандалозниот напад врз новинарската екипа од ТВ21 во Арачиново е експлицитен пример дека и со промената на власта, продолжува самоволието

Read more