Кираџиева: Како пензионерите да преживеат со 12.000 денари, кога на оние кои сега прават математики ни 1.500 евра не им стигаа, па си ги покачија платите за 78%

Фејсбук објава на Раководителката на АФЖ на Левица – Весна Кираџиева Мајка ми, тазе пензионерка, од следен месец ја чека

Read more

Левица: МТСП повторно ги заборави лицата со попреченост

Реакција на политичката партија Левица По точно една година откако поранешната министерка за труд и социјална политика Шахпаска им вети

Read more

Левица: МТСП со наредба да не се исплати платата на негувателките во градинките

Реакција на Левица – Трудов сектор Во време кога штрајкот на просветните работници е ставен во мирување, Владата одлучи на

Read more

Левица поднесе предлог-закон за зголемување на посебниот додаток на децата со попреченост за 100%

Соопштение на Левица – Социјален сектор. Пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија, Димитар Апасиев и Борислав Крмов, вчера

Read more

MTСП да почне системски да ги решава проблемите на лицата со попреченост

Реакција на Левица Град Скопје. Министерството за труд и социјална политика продолжува со трендот на водење на евтини маркетинг кампањи,

Read more