Зошто никој не зборува за Рамковниот договор, прашува Ванковска

Зошто никој не зборува за Рамковниот договор? Дали стана света книга? Дали уште ќе не’ плашат дека е тој фактор

Read more

Постои ли објективна волја на народот?

Либтард. Каков прекрасен збор.  Да се разбереме, не зборувам за инфантилната духовитост на алт рајт меме бригадата во контекст на

Read more

Мировното прашање

Мировното прашање гледано како итна акциона програма на социјалистите и поврзано со него – прашањето за условите за мир –

Read more