На денешен ден, во 1905 година загинува македонскиот револуционер Никола Карев

На денешен ден, во 1905 година, со својата чета на пат кон Крушево, заедно со многу борци од неговата чета,

Read more

Македонските револуционери – социјалисти – „Сакаме Македонија да биде за Македонците”

Македонските револуционери – социјалистиСАКАМЕ МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ“Пpoгpaмa на македонските револуционери-социјалисти” 1898г. Политичката слобода на еден народ е првиот

Read more