Во Јавна соба вечерва почнува мини-фестивалот „Саботи на светска музика“

Со концертот на неофолк бендот „Калата“ во „Јавна соба“ вечерва започнува мини-фестивалот „Светско, а наше – Саботи на светска музика“.

Read more

Јапонскиот оперски пејач Казухиро Котецу промовира песни и вина од Македонија во Мацујама

Оперскиот првенец Казухоро Котецу ја започна кампањата за ширење на македонските песни и вино низ Јапонија за 2024 година. После

Read more

Концерт на македонски фолклор на хорот„Менада“ во недела во Тетово

Градскиот тетовски женски младински хор „Менада“, по повод на 19 Ноември, Денот на ослободувањето на Тетово, организира концерт на фолклорна

Read more

Скопскиот дувачки квантет со концерт вечерва во Македонскиот културен центар во Загреб

Во Македонскиот културно информативен центар во Загреб, Хрватска, вечер ќе настапи Скопскиот дувачки квантет. На програмата ќе бидат дела од

Read more

Нема хонорари за уметниците ангажирани на фестивалот Денови на македонската музика

Познатата композиторка, Дарија Андовска на својот профил објави дека се’ уште не го има добиено својот хонорар, како раководител за

Read more