Услов за да влеземе во Влада ќе биде вие да скапете во затвор – Апасиев му се обрати на Џафери

Пратеникот Димитар Апасиев побара да се тргне точката за измена на собранискиот Деловник од дневниот ред на пленарната седница, додека

Read more

(ВИДЕО) Драма во Собрание: Крмов од Левица му го искрши компјутерот на спикерот, Апасиев го гаѓаше Мисовски со амандмани

Револтиран од тоа што Собранието ги отфрли амандманите на Левица поднесени во однос на измените на Деловникот, пратеникот Борис Крмов

Read more

(Видео) Хаос во Собрание – Левица самостојно во одбрана на демократијата

Во парламентот пратениците на ДУИ-СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ го усвоија денешниот дневен ред од 14 предлог закони на Владата. Сите закони

Read more

Отворaње на реновираниот Оддел за литература за деца во Градската библиотека

      Во Македонија има експанзија на литература за деца и млади, па веруваме дека многу од тие наслови ќе бидат

Read more

Само минатата година 53.000 граѓани на Македонија се преселиле во Германија

Само во 2022 година над 53.000 граѓани на Македонија се преселиле во Германија, речиси двојно повеќе од 2021 година. кога

Read more

АФЖ – Левица: На жртвите на семејно насилство им биле наплатувани медицинските трошоци

АФЖ на Левица, во својата последна реакција ја осудуваат некоректноста во третманот и односот кон жртвите на семејно насилство од

Read more

„Џебни“ паркови во Кина – 88% од граѓаните имаат зелени површини во радиус од 500 метри на нивното живеење

„Животот на емигрантот е живот полн со прашања, а не со одговори.” – Џон Бергер. Во претходните два текста пишував

Read more

Идејно-политичката работа на АФЖ (Егејска Македонија)

На сенофитскиот актив што се одржа на 20 мај 1947 година, организацијата АФЖ е окарактеризирана како силен политички фактор и

Read more

Градската библиотека од Скопје – македонски претставник на Третиот форум на библиотечната унија во Кина

Кина и Унијата се уште еден доказ дека Книгата и културата на секоја земја се нераскинливо повразни со нејзината опстојба,

Read more

Кираџиева: Колонизираниот народ секогаш гравитира околу колонизаторот

(*статијата е во целост преземена од неделникот „Фокус“) Неколку броја наназад, токму во овој неделник „Фокус“ своја колумна насловена како

Read more