Уставниот суд ги укина ДУП-овите за Маврово

Уставен суд ги укина одлуките за прогласување на ДУП-овите (2001 – 2015) за Националниот парк Маврово, по иницијативата на адвокатската

Read more

Левица: Дали Националниот Парк „Маврово„ е затворен поради забава на некоја крупна политичка ѕверка ?

Реакција на Левица – Зелен сектор Сосема неочекувано на 20.10.2022г ЈУ “ Национален Парк Маврово – Маврови Анови“ објави информација

Read more

Мавровчани против легализацијата на дивоградбите и за судски постапки за одговорните лица кои го дозволиле тоа

Строга забрана на дивоградби во национални паркови и легализирање на дивоградбите. Строга забрана и легализирање на дивоградби во заштитен појас

Read more