Објавена книгата „Необјавени страници за македонскиот јазик на Круме Кепески“

Книгата „Необјавени страници за македонскиот јазик на Круме Кепески“, приредена од проф. д-р Јованка Кепеска деновиве е објавена од „Македоника

Read more

Промоција на „Детелинки-белинки“: современи бајки од Македонија

Новата книга за деца „Детелинки-белинки: современи бајки со четири листенца“, која содржи шеснаесет современи бајки од 15 македонски автори, ќе

Read more

Конкурс за литературна дејност

На својата фејсбук страна Културно Информативниот Центар објави: ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, врз основа на програмата за литературна

Read more

Промоција на филозофската книга „Менциј“ – превод на Игор Радев од старокинески

Утре, на 17 јуни 2022 година (петок), со почеток во 19,19 часот, во Салонот 19,19 при Културно-информативниот центар во Скопје

Read more