Урбаната мафија сте вие, корумпирани градоначалници и советници

Пишува: Виолета Аврамоска – модератор на ЛО Левица – Охрид и член на Централен Комитет на Левица. Сите вие душегрижници

Read more

Левица Охрид: Градоначалникот Георгиески продолжува да ги штити партиските и личните интереси

Од Локалниот огранок од Охрид на Левица реагираа во врска со реализацијата на општинскиот буџет. Како што наведуваат во реакцијата,

Read more

Ресторанот и дискотеката Парк заминаа во историјата

Денес багери го уриваа репрезентативниот и наградуван објект, ресторанот „Парк“ на брегот на Охридското езеро како архитектонско и културно наследство,

Read more

Охрид СОС: Владата заради бизнис-интереси манипулира со Планот за управување на Охридскиот регион

Реакција на иницијативата Охрид СОС. СИТЕ ЛИЦА НА ВЛАДАТА Иако себеси се рекламираа како транспарентни, владата предводена од Зоран Заев, преку

Read more

Охрид СОС: Ден после победата новиот градоначалник уништува зеленило

Соопштение на иницијативата „Охрид СОС”. „Само ден после изборната победа, Константин Георгиески – официјална страна и Општина Охрид почнаа со спроведување на изборната програма.

Read more