Кина не е заинтересирана за продолжување на украинската криза – Ванг Ји

Кина не е заинтересирана ниту да ја одолговлекува ниту да ја прошири кризата во Украина и е подготвена да работи

Read more

100 години од КПК – Комунистичка Партија на Кина

2021 e значајна година за Народна Република Кина, обележувајќи ја 100 годишнината од формирањето на Комунистичката Партија на Кина. Денес,

Read more

“Молба за демократија”: Протестирачите во Хонг Конг побараа помош од САД

Протестите во Хонг Конг против Законот за екстрадиција – кој кинеската влада го повлече – станаа препознатливи по експонирањето на

Read more