Како британскиот колонијализам уби 100 милиони Индијци за 40 години

Оваа розова слика на колонијализмот драматично се коси со историските записи. Според истражувањето на економскиот историчар Роберт Си Ален, екстремната

Read more

(Видео) Домородците од Канада ја cpyшија статуата на кралицата Елизабета Втора во Манитоба

Статуите на кралицата Викторија и кралицата Елизабета Втора се срушени во Канада поради зголемениот peволт на домородното население во врска

Read more