Разговор со Андреј Ал-Асади авторот на „Секој секому огледало“ во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје 

На 5 декември (вторник) со почеток од 19 часот во Спомен собата “Т’га за југ “Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје ќе

Read more

Промоција на „Книжевни крстопати“ од Звонко Танески во Градската библиотека во Скопје

Денес (27 ноември) во 12 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје ќе биде промовирана студијата „Книжевни крстопати“ од

Read more

Промоција на книгата „Под остар агол“ од Виктор Танасковски во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“

Утре (вторник, 21 ноември) со почеток од 19 часот во помен-собата „Т’га за југ“ на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ ќе

Read more

По повод 100 години од раѓањето на македонскиот великан oбјавена e книгата „Од онаа страна на Небиднината: разговори со Светлана Шопова за Ацо Шопов“ од Иван Антоновски

По повод 100 години од раѓањето на македонскиот класик Ацо Шопов, издавачката куќа „Дијалог“ ја објави книгата „Од онаа страна

Read more

Разговор со Баковска и Димоски, автори на книгата „Во главата пишувам расказ“ во Градската библиотека во Скопје

Утре 10 октомври со почеток од 19 часот во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје- Спомен-соба „Т’га за југ“ ќе се

Read more

Промоција на книгата „Мед и младост“ од Гордана Михаилова Бошнакоска во КИЦ

Во среда (4ти октомври),со почеток од 19 часот во Културно информативен центар – Скопје-Салон Империјал 1 ќе се одржи промоција

Read more

Промоција на книгата „Книжевен бинокулар“ од Соња Стојменска Елзесер во Градската библиотека во Скопје

Денес (12 септември) со почеток од 12 часот во спомен-собата „Т`га за југ“ во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Read more

Објавена книгата „Клучните концепти во кинеската традиционална култура на владеење на правото“

„Македоника литера“ деновиве ја публикуваше книгата „Клучните концепти во кинеската традиционална култура на владеење на правото“ од авторите Цуи Јунхуа

Read more

Во Турција објавен осврт на најновиот роман „Столб што пее”на Томислав Османли

На еден од најреспективните турски литературни портали “К24” во Турција е објавен осврт на романот „Столб што пее” од Томислав

Read more

Романот „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски објавен на словенечки јазик

Романот „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски неодамна излезе на словенечки јазик во издание на издавачката куќа „Гога“. Преводот

Read more