Првиот градски воз на водород во светот претставен во Кина

Кинеска компанија за железничка опрема го претстави првиот урбан воз на водород во светот за време на настанот за Денот

Read more

Амбасадорот на НР Кина во Македонија ги отфрли лагите на Западот кои се говорат за кинеската економска соработка

По бројните обвинувања на адреса на НР Кина за нивниот економски модел и релација со останатите земји од светот, кои

Read more

Кина ја добива битката со климатските промени девет години порано од планираното

Кина е на добар пат да ги исполни своите зададени цели во борбата против климатските промени девет години порано од

Read more