Иранскиот претседател Раиси ја посети Индонезија, и објави договор за отфрлање на доларот

Иранскиот претседател Ебрахим Раиси при посетата на Индонезија изјави дека Техеран и Џакарта одлучиле да престанат да го користат доларот во нивната

Read more

Исламската Република Иран предупреди дека ќе го напушти Договорот за превенирање на ширење на нуклеарното оружје (NPT) доколку спорот биде предаден на ОН

Иранскиот министер за надворешни работи, Зариф, предупреди дека неговата земја би можела да го напушти NPT договорот од 1968 година,

Read more