Левица: Во скратена постапка Владата ќе носи закон за компанија на бугарски политичар

Пробугарската влада во заминување, за собраниската седница која ќе се одржи утре (среда), предложила неколку скандалозни закони во скратена постапка,

Read more

Анализа: Привилегии за странските инвеститори – трошки за домашните

Пишува: Анета Манчевска – член на секторот финансии при политичката партија Левица Странските компании кои инвестираат во нашата земја, ќе

Read more

Левица: Македонија стана заробена држава – рај за странските инвеститори

Соопштение на политичката партија Левица Македонија и понатаму е нето-должник кон остатокот од светот, со негативна нето меѓународна инвестициска позиција

Read more

Левица: Странските инвеститори ги префрлаат профитите надвор од Македонија

Реакција на политичката партија Левица И покрај растот на директните инвестиции во Македонија последниве години, очигледен е фактот дека странските

Read more

Крмов: Во време на енергетска криза Владата крати на гасификација за 63%, а троши на мебел и луксузирање

На собраниската расправа за Буџетот, пратеникот од Левица Борислав Крмов, во своето обраќање осврна посебно внимание на непродуктивните трошоци кои

Read more

Кинеските инвестиции во Африка имаат „значајни и позитивни“ долгорочни ефекти

Кинеските директни инвестиции во Африка имале „значајни и позитивни“ долгорочни ефекти, заклучува ново истражување спроведено од страна на Лондонската школа

Read more

Македонското образование на дното – Заев ветува поголем буџет за НАТО

Во најновата студија спроведена од страна на ОЕЦД во рамките на ПИСА (Програма за меѓународно оценување на студентите) програмата учениците

Read more

Исмаил: Балканска даночна унија ќе отвори простор за нови алтернативи

Членот на уредничкиот одбор на Антропол Реџеп Исмаил (Хактан) оваа недела гостуваше во емисијата „Уредниците на Алфа”, посветена на последните

Read more

Граѓаните на Куманово нема да го плаќаат лошото работење на општината

Реакција на локалниот огранок од Куманово на политичката партија Левица. Во пресрет на најавеното јавно-приватно партнерство, односно давање под концесија

Read more