Нема термини за прегледи за рак на дојка поради катастрофалната состојба во здравството

Алармантната состојба во здравството, поради катастрофалните политики на власта, ги остави жените без термини за преглед на рак на дојка.

Read more

Пописот на Онкологија го правеле истите луѓе што располагале со лековите!

Кога се правел пописот на лекови во Клиниката за онкологија, имало ситуација „кадија те тужи – кадија те суди“, рече

Read more

Кризата и хаосот во здравствениот систем – има ли излез?

Авторот на текстот е доктор на стоматологија. Далечната 1991 година се случи распаѓање на едно социјалистичко општество во кое, да

Read more