Левица: ЕСМ под превезот на “деловна тајна” троши народни пари за купување на јаглен

Реакција на Левица – Сектор енергетика Под превезот на деловна тајна ЕСМ се обидува да ги сокрие компаниите кои ќе

Read more

Државната ЕСМ продажба да ја преземе лиценцата од ЕВН Хоум

Денови повторно е актуелна темата за законската обврска – Универзалниот снабдувач со електрична енергија да ја објави цената за потрошувачите,

Read more

Државата мора да го превземе стопанисувањето со струјата за домаќинствата

Реакција на Политичката Партија Левица Лиценцата на ЕВН Хоум за вршење на енергетска дејност снабдување со електрична енергија истекува на

Read more

Владата ја субвенционира струјата од џебот на граѓаните додека ЕСМ остварува милионски профити

Реакција на Политичката партија Левица Додека Ковачевски се фали дека граѓаните би плаќале пет пати повисоки сметки за струја ако

Read more

Апасиев: Снабдување со струја е оставено на немилоста на приватните профитери

Енергетската криза која е резултат на лошата политика во оваа област што трае во континуитет повеќе од 20 години, дополнета

Read more

Ќерката на собранискиот спикер Џафери ќе врши надзор на парното во Скопје

Бесиана Џафери Беќири, ќерката на претседателот на Собранието, Талат Џафери, е избрана во Надзорниот одбор на ЕСМ кое е едно

Read more

Продолжува крчмењето на народните пари и од новата Влада на Ковачевски

Реакција на Левица – Сектор енергетика. Владата на Република Македонија на денешната седница го задолжила АД ЕСМ да отпочне процес

Read more