Левица: Државниот завод за статистика врши упад во пописните резултати и ги менува нелегално

Откако е забележано дека се направени дополнителни промени на статистичките бројки од пописот кои првично беа презентирани од Државниот завод

Read more

Дали фалсификувањето на пописните резултати се причина зошто истите сè уште не се објавуваат

Поминаа три месеци од спроведувањето на статистичката операција т.н. „попис“, што е временска рамка повеќе од доволена за целосна обработка

Read more