Делегациите на Левица го одбележаа Денот на победата над фашизмот

Соопштение на Политичката партија Левица Официјални делегации на #Левица, предводени од пратеникот Борислав Крмов, Јована Мојсоска генерален секретар, портпаролот Амар

Read more

Естонија ќе казнува за славење на победата над нацистите во Втората светска војна

Естонската полиција ги предупреди граѓаните да не носат било какви руски и советски знамиња, разни симболи или пак да пуштаат

Read more

Судот во Берлин ја укина забраната за истакнување руски знамиња

Властите во Берлин сакаа втора година по ред да забранат истакнување на руски и советски симболи на јавни места за

Read more

Говорот на Сталин од 1945 година по повод победата над фашизмот

Другари, сонародници и сонароднички. Дојде големиот ден на победата над Германија. Фашистичка Германија е на колена пред Црвената армија и

Read more