Калоѓера ги повика македонските интелектуалци да застанат во одбрана на Македонија: Сè е подобро од академска тишина

Секогаш ни е чест и задоволство да објавиме статија, колумна или пак статус од Академикот Горан Калоѓера од Хрватска. Тој

Read more

Горан Калоѓера – македонските национални интереси се предадени интелектуалците молчат а Македонија пропаѓа додека нејзината судбина ја кројат „пријателски“ настроените соседи!

Горан Калоѓера, хрватски славист и македонист, редовен професор по македонистика и кроатистика на Универзитетот во Риека, Хрватска, објави статус на

Read more

Калоѓера со книга за Рацин: „Ако Заев не си замине Бели Мугри ќе останат неисполнет сон на македонскиот народ”

Горан Калоѓера е хрватски славист и македонист, редовен професор по македонистика и кроатистика на Универзитетот во Риека, Хрватска. Тој е

Read more

Тој што ќе го прифати бугарскиот меморандум треба да се прогласи за предавник

Познатиот хрватски славист и македонист и редовен професор по македонистика и кроатистика на Универзитетот во Риека, Хрватска – Горан Калоѓера на својот

Read more