Нова бугарска пропаганда во Македонија: Стипендија по 30 евра месечно за секое дете што ќе сака да го учи бугарскиот јазик

Триесет евра месечно за секое дете што ќе го изучува бугарскиот литературен јазик, е новиот проект на бугарската „Фондација Македонија“.

Read more

(Видео) Кога Царовска убедува дека никој не користи северномакедонски јазик

Пред само еден месец, министерката за дигитално образование убедуваше на дебата дека никој, освен лажните вести на опозицијата, не користи

Read more

Илиевски: Елементарно непознавање или политиканство на Академик Камбовски

По  даденото  одобрение на Владата, за вршење на високообразовна дејност на странска високообразовна установа на Великотрновскиот  универзитет „Свети свети Кирил

Read more

Николов: Немам ништо против да се изучува бугарскиот јазик во штипските училишта

Градоначалникот на Штип Сашко Николов вели дека, во духот на добрососедството нема ништо против да се изучува факултативно бугарскиот јазик

Read more