Левица со отворено писмо до Министерот за здравство по повод денот на здравјето

Соопштение на Левица – Здравствен сектор. Нема да критикуваме што претходниот Министер не успеал да сработи, туку сакаме да ве

Read more

Охридската болница со долг од 4 милиони денари, не можат ни струјата да ја платат

На Општата болница во Охрид и се насобрал долг од вкупно 4 милиони евра. Една половина од долгот била наследена,

Read more

Левица: И новиот Министер за здравство нема план за охридската болница која остана без педијатрија

Реакција на Политичката партија Левица. И по неколку месеци, Детското Одделение во охридската болница не е во функција. Оваа состојба

Read more

Детското одделение во охридската болница сè уште затворено, властите молчат

Статус на Виолета Аврамоска – Советник од Левица во Општина Охрид. „Охрид денес се соочува со најголемата катастрофа до сега.

Read more

(Видео) Апасиев: Левица предложи Закон за болничко лекување во корист на сиромашните, а не на богатите

Обраќање на пратеникот, Димитар Апасиев, по повод поднесениот Предлог-закон за утврдување на максимални цени за болничко лекување од страна на

Read more

(Видео) Апасиев: предлогот на Владата не го решава проблемот на сиромашните – Левица предлага комбиниран модел

Пратениците на Левица Димитар Апасиев и Борислав Крмов, денес до Собранието на Р. Македонија, поднесоа Предлог-закон за утврдување на максимални

Read more