(Видео) Студентски отпор: Труење со храна во студентскиот дом „Пелагонија“

Затруени студенти од домот Пелагонија. Се жалеле на тегоби и болки во стомакот. Оваа информација стана вирална во медиумите откако

Read more

Државата не ги мониторира пестицидите, ГМО и додатоците во храната

Со спроведувањето на националните програми за надзор и следење на храната,  Владата (државата), може и има должност, да провери дали

Read more

Во државава поскапува се, само здравјето е џабе или кој и зошто не труе со храна?

Од една Влада на држава се очекува да го штити здравјето и интересите на своите граѓани. Но за жал во

Read more

Под оваа Власт сè е на тезга, само хонорарите и бизнис-интересите се провираат под маса

Од една влада на држава се очекува да го штити здравјето и интересите на своите граѓани како потрошувачи на храна.

Read more