Антикорупциска отвори предмет за хеликоптерите на АРМ

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) отвора предмети за набавката на осум хеликоптери за Армијата вредна 230 милиони евра

Read more

АРМ ќе потроши 230 милиони евра за осум хеликоптери

АРМ до крајот на 2028 година ќе го дополни воздухопловниот ВИНГ со нови осум хеликоптери од италијанскиот производител „Леонардо Хеликоптерс“.

Read more

На Македонија ѝ се потребни работници, а не војници, вели министерката

Нема зголемена безбедносна закана, ниту финансиска оправданост за враќање на задожителното служење на воениот рок во Македонија, смета министерката за

Read more