Нови скандали во струмички „Антон Панов“

Сите се сеќаваме на скандалозниот избор на Васил Бубев, кој како наставник по физичко воспитание, по партиска директива, беше избран

Read more

Сведоштво за Антон Панов: „Нека ја преведат Печалбари на бугарски, тоа е доказ дека е напишана на друг јазик!”

Во македонската книжевност Антон Панов (1906-1968) е познат како автор на драмски дела. Делото „Печалбари“ е посветено на тажниот живот

Read more

Протестен марш за ослободување од режимските културни политики

Иницијативата „Култура или фискултура?“ која се формираше по незадоволството од  изборот на Васил Бубев за директор на НУ Културен центар

Read more

Вкупно 255 културни работници бараат од министерката Стефоска компетентни кадри да бидат на раководни позиции

Вкупно 255 актери, режисери, драматурзи, ликовни уметници, композитори, продуценти, архитекти, културни менаџери се потписници на иницијативата „Фис-култура или култура“ и бараат

Read more