Скот Ритер: Сите F-16 кои пристигнуваат во Украина ќе бидат соборени во рок од еден месец

Откако Данска и Холандија најавија дека ќе му ги дадат на Киев долго бараните Ф-16, се огласи поранешниот разузнавач Скот

Read more

Обучени F-16 пилоти дури следното лето – Украинците се жалат

Украинските пилоти мора прво да посетуваат четиримесечни часови по англиски јазик во Обединетото Кралство, што го одложува почетокот на обуката

Read more

Обуката на идните украински пилоти на Ф-16 е попречена од јазична бариера

Напорите на Западот да ги обучат украинските пилоти да летаат со напредни авиони Ф-16 се попречени поради слабото познавање на

Read more

Столтенберг: Испорака на Ф-16 на Киев ќе зависи од ситуацијата на теренот

Одлуката за испорака на ловци Ф-16 на Украина не е донесена, ќе зависи од тоа како ќе се развива воената

Read more