Левица: Нека е честит и вековен денот на победата над фашизмот – слава на хероите

Денеска во светот се одбележува Денот на победата над фашизмот. Со потпишувањето на безусловна капитулација на нацистичка Германија, на 9

Read more

Мециновиќ: Сега зборуваат за АСНОМ и партизаните, а на 9 мај ќе го честитаат Денот на Европа

Се испотепаа фирмашите спомнувајќи го АСНОМ и партизаните, кој од кој – а после изборите ќе им се гади од

Read more