Јанески: Беше предизвик и одговорност да се биде раководител на Црвена Младина

Беше навистина предизвик и одговорност да се биде раководител на Црвена Младина – младината на најбрзорастечката grassroot партија Левица. Младината

Read more

Јанески: Прогресивните млади во Македонија изгласаа и имаат пратеничка група во Собрание

Џабе ви уцени. Џабе ви вработувања. Џабе ви милиони кеш. Џабе ви тајни ебани служби. Џабе ви медиуми. Џабе ви

Read more

Што предвидува Левица во својата програма за младите?

Формирање на повеќенаменски младински културни центри (МКЦ) на територијата на цела Република – за социјализација, концерти, изложби, проекции, промоции, едукативни

Read more

Црвена младина го реставрираше спомен обележјето на Невена Георгиевска – Дуња

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија спомен обележјето на Невена Георгиевска – Дуња кој што се

Read more

Црвена младина успешно го реставрираше спомен обележјето на првоборецот Славе Шнајдерот

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија првото спомен обележје од многуте кои допрва ќе ги реставрираме.

Read more

Претставници на Црвена Младина положија цвеќе по повод 42 години од смртта на Ацо Шопов

На 20 април 1982 година е починат #Ацо_Шопов – македонски поет и преведувач, член на МАНУ и еден од основоположниците

Read more

Јанески: Во Македонија континуирано се гушат демократските процеси

Ние сме сведоци како во Македонија континуирано, триесетина години се гушат демократските процеси. Не е нешто многу поразлично и сега

Read more

Живковиќ: Црвена младина е пример за сите млади од поранешна СФРЈ, како треба да се води борбата

Денес водиме заедничка борба за слобода на балканските народи и заедничка подобра и поправедна иднина. Во свет каде што сме

Read more