Зошто храната во Македонија е поскапа од храната во ЕУ?

Недоволната конкуренција е една од главните причини зошто цените на прехранбените производи во Македонија се неколку пати повисоки во однос

Read more

Апасиев: Кванташката мафија, поддржана од ДУИ, свесно го уништува македонското земјоделство

Постојано се намалува земјоделското производство и се зголемува увозот на храна, тврдат од Левица. -За 10 години за увоз на

Read more

Сушата и нејзиното влијание во идното земјоделско производство

Пишува: Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Климатските промени донесоа чести промени на времето кои негативно се

Read more

Кризата на капитализмот и недостатокот на храна (втор дел)

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Во ерата на неолиберализмот, економските политики како NAFTA (North America

Read more

Кризата на капитализмот и недостатокот на храна (дел први)

Пишува Никола Петров – Координатор на Левица – Земјоделски сектор Слабите жетви на житните култури, неплодната почва и зголемената сиромаштија

Read more

Путин: Земјите од ЕУ ја „собраа“ украинската храна наменета за сиромашните земји

Владимир Путин учествуваше на пленарната сесија на Источниот економски форум, тема на овогодинешниот настан насловен како – „На пат кон

Read more

Сековска: Потребни се итни мерки за заштита на домашното производство

Професорката Благица Сековска во емисијата „Утринска на Телма“ зборуваше за аграрната политика и домашното производство на храна. Во интервјуто професорката

Read more

Што може да очекуваме од новиот Закон за продажба на земјоделско земјиште?

Пишува: Благица Сековска – Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина. Замислете си една ваква апокалиптична

Read more

Под оваа Власт сè е на тезга, само хонорарите и бизнис-интересите се провираат под маса

Од една влада на држава се очекува да го штити здравјето и интересите на своите граѓани како потрошувачи на храна.

Read more

Левица: Земјоделството иако е од суштинска важност, препуштено е на зелената мафија и продолжува да тоне

Реакција на политичката партија Левица. „Производството на храна во една национална економија е стратешко прашање, а пак во вакви времиња

Read more