80 години од битката која беше пресвртница во Втората светска војна – Битката за Сталинград

Денес се навршуваат 80 години од Битката за Сталинград која започна на 17 јули 1942 година и траеше до 2

Read more

Кираџиева: Давањето дозвола за отварање фашистички клубови е еднаква на предавство

Пишува: Весна Кираџиева – член на Централниот Комитет на Левица Цар Борис Трети се залагал за Санстефанска Бугарија во чии

Read more

На денешен ден започна бугарската фашистичка окупација врз Македонија

На 18 април 1941 година, со одборение на Хитлеровата врховна команда, единиците на Петтата бугарска армија, со Шестата и со

Read more

Што Полска се обидува да скрие во врска со почетоците на Втората светска војна?

На 20.12.2019 рускиот претседател Владимир Путин јавно излезе со остра реакција во врска со колективните лаги изнесени за почетоците и

Read more