Странската помош за пристап во ЕУ – реформска фатаморгана

анонимен автор Последната медиумска ‘журка’ околу изјавата на холандскиот амбасадор Коп во врска со помошта што ќе ја замрзнат за

Read more

Пропустите на власта во користењето на европските фондови и отсуството на правна рамка

Пишува: Марјан Димитриев – член на Секторот за финансии при Левица. Целта на инструментот Инвестициска рамка на Западен Балкан (WBIF)

Read more

Го загрозиле животот на работникот – добиле награда од Фонд за иновации

Фејсбук статус на Јосиф Џолев Среќник бр.1 – ВОРИ ЈОРДАНКА дооел Гевгелија – 100.000 евра од ФИТР Среќата на фирма

Read more

Економски мерки – во чија корист и на чиј грб?

Во време на вонредна состојба, Владата може да ги користи сите ресурси – како државни така и приватни – за

Read more