Максим Димитриевски како пратеник тврдеше дека двојазичните униформи се лага

Во 2017 година, тогашниот пратеник Максим Димитриевски, по прес конференцијата на лидерот на СДСМ Зоран заев, на која соопшти дека

Read more

Венецијанската Комисија тврдеше дека двојазичноста ги надминува европските стандарди

Повторно стана актуелно мислењето на Венецијанската комисија, откако официјално влезе во сила двојазичноста на униформите. Уредбата за двојазичност на униформите

Read more