Министерке Тренчевска дали некогаш сте преживувале?

Фејсбук статус на Виолета Аврамовска – советник во општина Охрид од Политичката Партија Левица Министерке Тренчевска дали некогаш сте преживувале?

Read more

Левица е единствената партија која се залага за социјална правда

Реакција на Политичката партија Левица Левица препознава дека социјалната правда освен што подразбира искоренување на сиромаштијата, таа претставува и еднаков

Read more

Исполнета иницијативата на Левица за „Народни кујни“ со бесплатен оброк за ранливите категории во Аеродром

Соопштение на Левица – ЛО Аеродром Пред 6 месеци советничката група на Левица во општина Аеродром поднесе иницијатива за организирање

Read more

(Видео) Богевски: Наместо бесплатни градинки, Јанчев најави поскапување на градинките

Одлука по иницијативата на Советникот Круме Богевски за ослободување на децата во Градинката ,,Рада Поцева” од партиципација не беше донесена

Read more

Левица: Тренчевска не го исплати додатокот од 1.000 денари на корисниците на гарантирана минимална помош и лицата со попреченост

Реакција на Политичката партија Левица Министерството за труд и социјална политика не им го исплати додатокот од 1.000 денари на

Read more

Започна спроведувањето на иницијативата од Левица за бесплатни градинки во Кавадарци

По иницијативата поднесена од Левица, Советот на Општина Кавадарци донесе одлука градинките во овој град да бидат бесплатни, почнувајќи од

Read more

Родителите на деца со посебни потреби го креваат гласот за своите права

Соопштение на Социјален сектор на Левица Родителите на деца со посебни потреби, разочарани, напуштени и заборавени од државата, најавуваат протест

Read more

Власта да не го одолжува намалувањето на патарините

Реакција на Политичката партија Левица. Единствено пратениците од Левица во македонското Собрание побараа намалување на патарините, преку поднесување на предлогот

Read more

MTСП да почне системски да ги решава проблемите на лицата со попреченост

Реакција на Левица Град Скопје. Министерството за труд и социјална политика продолжува со трендот на водење на евтини маркетинг кампањи,

Read more

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ не го поддржаа предлогот на Левица за отворање на дневен престој за деца со посебни потреби

Советниците на Левица поднесоа амандман за отворање на дневен престој за деца со посебни потреби. Со реализацијата на овој проект

Read more

Венецуела бесплатно доделува пет милиони станови за граѓаните

На 30 декември 2021 година, Владата на Венецуела им подари стотици станови на граѓаните кои немаат обезбедено сопствено домување. Државата

Read more