Советот на Европа бара повторно отварање на хашките случаи -за Левица услов за учество во идната влада

Иако ДПМНЕ и СДС во 2002 година, па повторно во 2011 година ги амнестираа воените злосторници на УЧК, истовремено коалицирајќи

Read more

Русија излегува од Советот на Европа: ЕУ и НАТО нека уживаат меѓусебно

Русија повеќе нема да учествува во Советот на Европа, соопшти руското Министерство за надворешни работи. Тие додава дека Русија нема

Read more