Русија ќе даде поддршка на Србија доколку поднесе барање за состанок на СБ-ООН

Русија ќе ја поддржи поканата на Србија до Советот за безбедност на ООН доколку Белград поднесе барање за одржување на

Read more

Одржана итна седница на Советот за безбедност на ОН: Нестабилноста на Косово

Сликата е од јужниот дел на регионот Митровица каде се наоѓа мнозинско население од албанска етничка припадност, после одлуката на

Read more