Баздникин: Чувствуваме искрена поддршка од многу македонски граѓани

На приемот по повод „Денот на Русија“ на присутните им се обрати Амбасадорот на Русија, Сергеј Баздникин. Во прилог ви

Read more

Обраќање на амбасадорот Сергеј Баздникин по повод 60 години од првиот лет во вселената

Почитувани дами и господа, драги пријатели, На 12 април 1961 година, легендарниот космонаут Јуриј Алексеевич Гагарин со вселенскиот брод „Восток-1“

Read more

Рускиот амбасадор: Не можеме да ги прифатиме обидите агресорите и ослободителите да си ги „сменат местата“

Не можеме да ги прифатиме обидите да се доведат во прашање резултатите од војната и значењето на Големата Победа, а

Read more