Руските дипломати кои беа протерани, се мешале во стратегиските интереси на Македонија

На 12 септември беа протерани од земјава тројцата руски дипломати кои наводно работеле спротивно на дипломатските правила на државата и

Read more

Со двајца македонски дипломати во Русија Владата протерува руски дипломати

Изминатата седмица од Руската амбасада во Скопје со симболичен дипломатски гест беше одбележано раѓањето на македонскиот револуционер Јане Сандански. Меѓувремено,

Read more