Археолозите во Русија открија ретка претстава на везен Дејзис кој го прикажува Исус Христос

Археолозите од Археолошкот институт на Руската академија на науки во средновековна гробница откопаа редок извезен Дејзис кој го прикажува Исус

Read more

Рамазан во ерата на капитализмот – собиранки на богаташите во екстра луксузни простории и трпези!

„И дај му го на ближиниот твој она што му следува и на што право има, и на сиромашниот, и

Read more

ИВЗ и МПЦ – со помош на државата одржуваат монопол врз духовноста!

Кога се работи за принципот на секуларизам (одвојување на владините институции, како и личностите одредени да ја претставуваат државата, од

Read more

Секуларноста, уште една чиста формалност

Божиќните празници се период во годината во кој нивото на секуларноста на државата полесно се проценува од вообичаено. Годинава, нажалост,

Read more