Левица: Неизвесна е судбината на 5000 работници во РЕК Битола

Иако енергетската криза ги изнесе на површина слабостите на државните енергетски капацитети поради негрижата на сите власти, очигледно е дека

Read more

Левица: ЕСМ под превезот на “деловна тајна” троши народни пари за купување на јаглен

Реакција на Левица – Сектор енергетика Под превезот на деловна тајна ЕСМ се обидува да ги сокрие компаниите кои ќе

Read more

Дефект во РЕК Битола – Дали и се заканува енергетски колапс на Македонија

Блок 1 на РЕК Битола утрово е исклучен од мрежа заради скинати цевки во котелот на постројката. Во тек е

Read more