(Видео) Функционерите со 78 % зголемување на плати не гласаа за зголемување на додатокот на лица со попреченост

Прес-конференција на нашиот член на Централниот Комитет, Катерина ЈОВАНОВСКА за одбиените предлог-закони на Левица за лицата со попреченост „Пратениците на

Read more

Еден функционер со неговата плата покрива три синдикални минимални кошнички

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во април изнесувале 49.384 денари. Најмногу пари или 19.224 денари биле потребни за храна

Read more

Бојан Стојевски тесно врзан со ВМРО ДПМНЕ е адвокатот по чија иницијатива ќе рипнат платите на функцинерите

Минатата недела, македонската јавност беше револтирана од одлуката на Уставниот суд, со којашто платите на функционерите драстично би се зголемиле.

Read more